Het weer reims komende 14 dagen per uur met online buien radar en weersverwachting. (2023)

Buien radar België

Het weer reims komende 14 dagen per uur met online buien radar en weersverwachting. (1)

Buien radar komende 3 uur →

Zoom uit naar de Europese radar en kijk wat ons nog te wachten staat! →

Overzicht

Het weer reims komende 14 dagen met online buien radar.

De buien radar of neerslagradar geeft de huidige neerslag weer. Er zijn verschillende websites welke de neerslagradar weergeven. De meeste neerslag is op de radar te zien. Sommige motregen of motsneeuw is niet altijd goed te zien.

(Video) This US $90 Billions Missile Can Destroy China In 30 Seconds

Het weer reims komende 14 dagen - weerbericht van vandaag

Weersverwachting en weerbericht voor morgen en de komende dagen

Het weer reims komende 14 dagen morgen

Wat voor weer wordt het morgen? Technisch gezien wordt het voor morgen bepaald door automatische modeloutput van weerstations en computers. Meestal kijkt er ook nog een meteoroloog naar de data voordat de weersverwachting wordt vrijgegeven. Het percentage dat de zon schijnt, is de tijd van zonsopkomst tot zonsondergang. Als een dag 10 uur duurt en het zonneschijnpercentage is 10%, dan zal de zon gemiddeld een uur schijnen.

5 tot 7 dagen

Hoe verder de verwachting, hoe groter de kans op onzekerheid. Het weer 7 dagen vooruit is niet precies vast te stellen. Het is slechts een indicatie van de weermodellen. Er wordt een prognose weergeven. Deze is gebaseerd op alle beschikbare data. Er wordt een minimumtemperatuur en een maximumtemperatuur vastgesteld.

14 dagen

De weersvoorspelling van 14 dagen is niet nauwkeurig. Het is een inschatting op basis van weermodellen. Een verwachting voor 14 dagen is niet 100% betrouwbaar. Meestal wordt een gemiddelde van ongeveer 50 scenario’s gebruikt. Hoe dichter je bij de einddatum bent, hoe nauwkeuriger de verwachting. De getoonde maximum- en minimumtemperaturen zijn gemiddelde voorspellingen. Deze kunnen in de loop van de tijd veranderen. De windkracht en de verwachte neerslag zijn ook het gemiddelde van het verwachte scenario.

Het weer reims komende 14 dagen per uur

Het weer per uur is handig om je dag goed in te plannen. Stem je activiteiten af op het weer. Denk aan buitenactiviteiten zoals hardlopen, golfen en watersport. De verwachting per uur is ook relevant wanneer je gaat barbecuen of een feest geeft. De weersvoorspelling per uur is nauwkeurig bepaald omdat het op korte termijn plaatsvindt.

Belgische weer websites

Wij hebben links opgenomen naar een aantal kwalitatief goed weer websites. Op deze websites vind je alle weersverwachtingen van Plaatsje. Verder vind je ook informatie over de zonsopkomst en zonsondergang, luchtkwaliteit, wind en gevoelstemperatuur. Andere interessante waardes zijn de wind, UV index, de druk en de gevoelstemperatuur.

Meteo.be

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (beter bekend onder de afkorting KMI) is een federaal Belgisch instituut, dat wetenschappelijk onderzoek uitoefent op het domein van de meteorologie. Het instituut is lid van de Wereld Meteorologische Organisatie, het Europees Centrum voor Weersvoorspellingen op Middellange Termijn, EUMETSAT en GIE Eumetnet.

Meteovista

Meteovista bv is een Nederlands meteorologiebedrijf dat gevestigd is in Houten en bij het publiek vooral bekend is door zijn consumentenwebsite weeronline.nl en de Weeronline-apps. Het bedrijf is met consumentenwebsites actief in 15 landen in Europa, maar focust op de Nederlandstalige en Vlaamse markt. De lokale weersverwachtingen worden geproduceerd met behulp van het eigen mix-mos-weermodel, genaamd Meteovista-GFS-ECWMF-MOS.

Buienradar

Buienradar.nl is een Nederlandse website van RTL Nederland. Buienradar.nl maakt gebruik van satelliet en radar om de huidige neerslag boven Nederland weer te geven. Een weerkaart op de website toont de locatie van de neerslag.

Meteobelgie

MeteoBelgië is onderdeel van MeteoBelgique.

(Video) 3+ Hours Of Horror Stories For A Dark & Stormy Night

Begripsbepaling en informatie

Zonneschijnpercentage

Het zonneschijnpercentage geeft aan hoe lang de zon schijnt per dag. Het gaat hier om het percentage tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wanneer een dag bijvoorbeeld 10 uur duurt en het zonneschijnpercentage is 25%, dan zal de zon 2 uur schijnen.

Neerslagkans

De neerslagkans is de kans als percentage, dat het op een locatie gaat (mot)regenen, sneeuwen of hagelen. Het getal zegt niet hoe lang de neerslag valt. Dit kan 5 minuten zijn maar ook 2 uur. Bij een neerslagkans van 10% is de kans op neerslag klein. Bij een kans van 90% is de neerslagkans zeer groot.

Neerslaghoeveelheid

De neerslaghoeveelheid geeft aan hoeveel neerslag er in de vorm van (mot)regen, sneeuw of hagel gaat vallen. De neerslaghoeveelheid is een verwachting van neerslag. Neerslag wordt uitgedrukt in millimeters (mm). Een millimeter regen komt overeen met 1 liter regen per vierkante meter grondoppervlak. Bij overige neerslag bepaalt het smeltwater de hoeveelheid neerslag.

Minimumtemperatuur

De minimumtemperatuur is de laagst gemeten temperatuur in graden Celsius (°C) op een dag. Dit is meestal het geval in de nanacht of vroege ochtend rond zonsopkomst. De hoogte waarop de minimumtemperatuur wordt gemeten is 1,5 meter. Vlakbij de grond is het veelal kouder, maar de 1,5 meter is de standaard. De minimumtemperatuur op een dag wordt toegekend op de nacht waarop de dag begint. Voorbeeld: de minimumtemperatuur van zaterdag wordt gemeten van de nacht van vrijdag op zaterdag. De temperatuur wordt gemeten rond zonsopkomst; het begin van een nieuwe dag.

Middagtemperatuur

De middagtemperatuur is de hoogste waarde in graden Celsius (°C) welke ‘s middags wordt bereikt. De middagtemperatuur wordt, net als de minimumtemperatuur, op 1,5 meter hoogte gemeten. Bij zonnig en windstil weer is de maximumtemperatuur dichter bij de grond vaak hoger. De maximumtemperatuur wordt tijdens de wintertijd om 15:00 uur gemeten. Tijdens de zomertijd wordt dit om 16:00 uur of 17:00 uur gedaan.

Windrichting

De wind kan uit verschillende windrichtingen waaien. Deze windrichtingen zijn Noord (N), Oost (O), Zuid (Z) en West (W). Combinaties zijn hierbij mogelijk. Voorbeeld: ZO staat hierbij voor een windrichting uit Zuidoost. Wanneer er geen duidelijke richting wordt bepaald, dan wordt dit aangegeven met VAR. Bij een noordenwind stroomt er wind vanaf de Waddenzee Nederland binnen.

Windkracht

De windkracht geeft de windsnelheid aan. Om windkracht uit te drukken wordt de schaal van Beaufort (Bft.) gebruikt. De windkracht varieert van windkracht 1 tot en met windkracht 12. De windsnelheid wordt overdag en op open terrein bepaald. De windkracht is hierdoor een gemiddelde. Wanneer het windkracht 4 is, dan kan het op zee windkracht 6 zijn maar op beschut terrein windkracht 3. Windkracht 1 en 2 staat voor een zwakke wind. Windkracht 3 en 4 staat voor een matige wind. Windkracht 5 staat voor een vrij krachtige wind. Bij 6 Bft is de wind krachtig te noemen. Een harde wind is het bij 7 Bft. Wanneer het 8 Bft. is, dan is de wind stormachtig. Een windkracht verder (9 Bft.) is storm. 10 Bft. is een zware storm. Bij windkracht 11 spreken we van een zeer zware storm. Een orkaan is het wanneer het 12 Bft. is.

Het weer reims komende 14 dagen per maand

Januari - koud en lage UV-index

Het weer in januari is behoorlijk koud. De maximale temperatuur is gemiddeld 5 graden Celsius (°C). De minimale temperatuur ligt rond de 0 graden Celsius (°C). De zonneschijn is ongeveer 2 uur per dag. Er zijn ongeveer 19 dagen met neerslag in januari. De maand is meestal behoorlijk nat. In de eerste twee maanden van het jaar is de kans op winterweer het grootst. De UV-index is laag.

Februari - koud en kans op (natte) sneeuw

De maand februari is ook koud met een gemiddelde maximumtemperatuur van 5 graden Celsius (°C). Gemiddeld is de minimum temperatuur 0 graden Celsius (°C). Elke dag schijnt de zon iets langer dan in januari, namelijk 3 uur. De dagen met neerslag zijn gemiddeld 12 dagen. In februari is er kans op winterweer in de vorm van vorst en sneeuw. De zon schijnt niet sterk in deze maand.

(Video) Jim Cornette Experience - Episode 472: One For Reggie

Maart - vrij koud - afnemende kans op winter weer

In de maand maart stijgt de temperatuur langzaam. Gemiddeld ligt de maximale temperatuur rond de 8 graden Celsius (°C). De minimumtemperatuur ligt net boven het vriespunt. De zon schijnt ongeveer 4 uur per dag. Maart heeft gemiddeld 15 uur zon. In maart neemt de kans op winterse neerslag af, maar dit is nog steeds mogelijk.

April - steeds meer zon en minder koud

De weersverwachting voor april is al een stuk beter dan maart. De temperatuur ligt overdag rond de 12 graden Celsius (°C) en ‘s nachts rond de 4 graden Celsius (°C). In april begint de zon steeds meer te schijnen. Je zult steeds meer lente zien. Alles wordt groener en begint te bloeien. Gemiddeld regent het 13 dagen in april. De kans op winterweer is bijna nihil, maar soms kan er nog wel eens (natte) sneeuw vallen.

Mei - minder neerslag en aangenaam weer

Juni - prima weer om iets te doen

De weersverwachting voor juni is goed! De temperatuur ligt overdag rond de 20 graden Celsius (°C) en ‘s nachts koelt het af tot 10 graden Celsius (°C). De zon schijnt 7 uur per dag en gemiddeld regent het op 13 dagen.

Juli - grote kans op mooi weer met veel zon

In juli is het volop zomer. Overdag loopt de temperatuur op tot 21 graden Celsius (°C). s Nachts wordt het een graad of 12. De zon is vaak zichtbaar en het aantal dagen met regen ligt rond de 14 dagen. In juli is er kans op warm weer met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius (°C). Er is een hoge mate van zonzekerheid en de UV-index ligt gemiddeld rond de 7.

Augustus - grote kans op warm weer met hoge UV-index

In augustus is er volop zon. Er is kans op warm weer met een hoge UV-index (6-8 gemiddeld). De gemiddelde temperatuur in augustus ligt rond de 21 graden Celsius (°C). De nachten zijn aangenaam met 12 graden. Gemiddeld valt er in augustus nog behoorlijk wat regen met soms zomerse onweersbuien. Het is mogelijk dat er in de zomermaanden een hittegolf is. Dit gebeurt de laatste jaren steeds vaker.

September - aangenaam weer met mooi licht

September is de tijd van de nazomer. De temperatuur is vaak nog aangenaam bij 18 graden Celsius (°C). De minimale temperatuur ligt rond de 10 graden Celsius (°C). Na de zomermaanden is de kans op regen in Plaatsje groter. In september is de kans op regen meer dan 50%. Het regent gemiddeld 16 dagen. In september zorgt de lage zon voor prachtig licht.

Oktober - kans op regen en wind

In oktober is de herfst vaak al in volle gang. De bomen verliezen hun bladeren. De wind waait vaak veel harder dan normaal. Er zijn ook meer dagen met neerslag. Gemiddeld regent het 17 dagen in oktober. De temperatuur ligt rond de 14 graden Celsius (°C), maximaal. De minimale temperatuur ligt rond de 7 graden Celsius (°C).

November - nat en grijs

November is vaak nat en grijs. De zon schijnt maar 2 uur per dag en de temperatuur schommelt overdag rond de 9 à 10 graden Celsius (°C). ‘s Nachts is het rond de 3 graden Celsius (°C). In november regent het gemiddeld 18 dagen en is het koud.

December - koud weer met kans op winterse neerslag

In december is het vaak koud. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 6 graden Celsius (°C). ‘s Nachts ligt de temperatuur rond het vriespunt. De zon schijnt maar 1 uur per dag. In december valt er gemiddeld 19 dagen neerslag. Als er sneeuw ligt dan is dat vaak in de vorm van natte sneeuw.

Het weer hilvarenbeek
Meeuwen-gruitrode het weer
Weer Maizeret
Het weer in tenerife de komende 14 dagen
Het weer in florenville
Het weer huizingen
Het weer aan zee volgende week
Het weer retie
Het weer ham limburg
Het weer in tongeren belgie
Het weer asper
Het weer aan zee nieuwpoort
Weer Mal
Het weer mouscron
Het weer in lana italie
Het weer aan de kust de komende 14 dagen
Het weer op de azoren in december
Het weer in calpe de komende 14 dagen
Weer Harmignies
Lied het is weer advent
Het weer kwaadmechelen
Het weer te nice
Weer Saint-Gérard
Het weer in saint cyprien plage
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated: 19/06/2023

Views: 5520

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.