This IELTS Reading post focuses on all the solutions for IELTS Cambridge 14 Reading Test 2 Passage 2which is entitled ‘Back to the future of skyscraper design’. This is an aimed post for candidates who have major problems in finding Reading Answers. This post can easily guide you the best to comprehend every Reading answer. Finding IELTS Reading answers is a gradual process and I hope this post can help you in your IELTS Reading preparation.
IELTS Cambridge 14 Test 2: AC Reading Module
Reading Passage 2:
The headline of the passage: Back to the future of skyscraper design
Questions 14-18: (Identifying information)
[This question asks you to find information from the passage and write the number of the paragraph (A, B, C or D … .. ) in the answer sheet. Now, if the question is given in the very first part of the question set, I’d request you not to answer them. It’s mainly because this question will not follow any sequence, and so it will surely kill your time. Rather, you should answer all the other questions first. For this passage, first answer question 4- 13. After finishing with these questions, come to question 1-3. And just like List of Headings, only read the first two lines or last two lines of the expected paragraph initially. If you find the answers, you need not read the middle part. If you don’t find answers yet, you can skim the middle part of the paragraph. Keywords will be a useful matter here.]
Question 14: why some people avoided hospitals in the 19th century
Keywords for this question: people avoided, hospitals, 19th century,
The answer lies in paragraph F in the first lines. Here, the writer says, “Much of the ingenuity present in 19th-century hospital and building design was driven by a panicked public clamouring for buildings that could protect against what was thought to be the lethal threat of miasmas – toxic air that spread disease.”
These lines suggest that 19th-century people were feeling panicked (terrified) people shouting (clamouring) for such hospital designs that could protect them from miasmas. This means they were avoiding hospitals at that time.
So, the answer is: F
Question 15: a suggestion that the popularity of tall buildings is linked to prestige
Keywords for this question: popularity, tall buildings, linked to prestige,
The answer is in the last lines of paragraph C. The author writes, “. .. Short regards glass, steel and air-conditioned skyscrapers as symbols of status, rather than practical ways of meeting our requirements.”
Here, the suggestion made by Alan Short means the tall buildings (skyscrapers) symbolizes status (prestige).
So, the answer is: C
Question 16: a comparison between the circulation of air in a 19th-century building and modern standards
Keywords for this question: comparison, circulation of air, 19th century, modern standards,
The answer can be found in the first lines of paragraph E. The writer says, “We discovered that 19th Centuryhospital wards could generate up to 24 air changes an hour – that’s similar to the performance of a modern-day, computer-controlled operating theatre.”
So, we can find a clear comparison of the circulation of air between 19th Century building and modern-day buildings.
So, the answer is: E
Question 17: how Short tested the circulation of air in a 19th-century building
Keywords for this question: how, Short tested, circulation of sir, 19th-century building,
The second part of paragraph D is a description of how Short tested the circulation of air in Johns Hopkins Hospital building which was built in the 19th Century. “ “We spent three years digitally modeling Billings’ final designs”, says Short. “We put pathogens in the airstreams, modeled for someone with tuberculosis (TB) coughing in the wards and we found the ventilation systems in the room would have kept other patients safe from harm.”
So, the answer is: D
Question 18: an implication that advertising led to the large increase in the use of air conditioning
Keywords for this question: advertising, large increase, air conditioning,
The answer is the last lines of the second part of paragraph B. “ . .. . before the widespread introduction of air conditioning systems, which were ‘relentlessly and aggressively marketed’ by their inventors.”
Here, ‘relentlessly and aggressively marketed’ means advertisements, widespread introduction means large increase
So, the answer is: B
Question 19-26: (Completing summary with ONE WORD ONLY)
[In this type of question, candidates are asked to ONE WORD ONLY to complete a summary on the given topic. For this type of question, first, skim the passage to find the keywords in the paragraph concerned with the answer, and then scan to find the exact word/words.]
Title of the summary: Ventilation in 19th-century hospital wards
Question 19: Professor Alan Short examined the work of John Shaw Billings, who influenced the architectural ____________ of hospitals to ensure they had good ventilation.
Keywords for this answer: Alan short, examined, John Shaw Billings, influenced, architectural, ensure, ventilation,
The answer is in the first part of paragraph D where we find the reference of Alan Short putting his interest in the works of John Shaw Billings. “Short’s book highlights a developing and sophisticated art and science of ventilating buildings through the 19th and earlier-20th centuries, including the design of ingeniously ventilated hospitals. Of particular interest were those built to the designs of John Shaw Billings, including the first John Hopkins Hospital in the US city of Baltimore (1873-1889).” So, the lines mean that Alan Short examined the works of John Shaw Billings, whose works influenced the designs of hospitals with great ventilation.
So, the answer is: design(s)
Question 20 and 21: He calculated that _________ in the air coming from patients suffering from _________ would not have harmed other patients.
Keywords for this answer: calculated, in the air, patients suffering from, would not have harmed, other patients,
The answers are found in the second part of paragraph D, “We spent three years digitally modelling Billings’ final designs,” says Short. “We put pathogens in the airstreams, modeled for someone with tuberculosis (TB) coughing in the wards and we found the ventilation systems in the room would have kept other patients safe from harm.”
Here, digitally modelling means calculating,
So, the answers are:
Question 22: He also found that the air in _________ in hospitals could change as often as in a modern operating theatre.
Keywords for this answer: also found, the air, in hospitals, could change, as often as, modern operating theatre,
The answer lies in the first part of paragraph E, “We discovered that 19th-century hospital wards could generate up to 24 air changes an hour – that’s similar to the performance of a modern-day, computer-controlled operating theatre.”
Here, similar to = as often as
So, the answer is: wards
Question 23: He suggests that energy use could be reduced by locating more patients in ________ areas.
Keywords for this answer: suggests, energy use, could be reduced, locating, more patients, areas,
The answer is found in the second part of paragraph E. “Communal wards appropriate for certain patients – older people with dementia, for example – would work just as well in today’s hospitals, at a fraction of the energy cost.”
Here, at a fraction of the energy cost = energy use could be reduced
So, the answer is: communal
Question 24 and 25: A major reason for improving ventilation in 19th-century hospitals was the demand from the __________ for protecting against bad air, known as __________.
Keywords for this answer: major reason, improving ventilation, 19th-century hospitals, demand from, for protecting against, bad air, known as,
In paragraph F, look at the first lines, “Much of the ingenuity present in the 19th Century hospital and building design was driven by a panicked public clamouring for buildings that could protect against what was thought to be lethal threat of miasmas – toxic air that spread disease.”
Here, the lines suggest that the public demanded protection against miasmas.
So, the answers are:
Question 26: These were blamed for the spread of disease for hundreds of years, including epidemics of ______________ in London and Paris in the middle of the 19thcentury.
Keywords for this answer: blamed, spread of disease, hundreds of years, epidemics of, in London and Paris, middle of the 19th century,
The answer is in lines 3-5 of paragraph F, “Miasmas were feared as the principal agents of disease and epidemics for centuries, and were used to explain the spread of infection from the Middle Ages right through to the cholera outbreaks in London and Paris during in 1850s.”
Here, the lines suggest that London and Paris city suffered from the epidemics (outbreaks) of cholera.
So, the answer is: cholera
Click here for solutions to Cambridge 14 Test 2 Reading passage 1
Click here for solutions to Cambridge 14 Test 2 Reading Passage 3
Try and read every word or understand the meaning of the sentences. Instead you need to quicklyWhat is dyscalculia ielts reading answers Test 2? ›
Dyscalculia is a learning difficulty in mathematics.Why some people avoided hospitals in 19th century? ›
These lines suggest that 19th-century people were feeling panicked (terrified) people shouting (clamouring) for such hospital designs that could protect them from miasmas. This means they were avoiding hospitals at that time.Why companies should welcome disorder True or false? ›
A word of warning to others thinking of jumping on this bandwagon: the evidence so far suggests disorder, much like order, also seems to have diminishing utility, and can also have detrimental effects on performance if overused. Like order, the disorder should be embraced only so far as it is useful.How can I read 40 in IELTS? ›
- developing vocabulary and paraphrasing limitation.
- practicing particular question types.
- developing speed in locating information.
- doing practice test not under exam conditions so you can work on skills.
- doing practice tests under exam conditions to test your score and improvement.
- Tip #1: Read regularly. ...
- Tip #2: Understand the reading question types. ...
- Tip #3: Improve your vocabulary. ...
- Tip #4: Know what kind of text used in the passage. ...
- Tip #5: Strong grammatical knowledge. ...
- Tip #6: Practice your reading skills. ...
- Tip #7: Follow the instruction carefully.
Dyscalculia is a specific and persistent difficulty in understanding numbers which can lead to a diverse range of difficulties with mathematics. It will be unexpected in relation to age, level of education and experience and occurs across all ages and abilities.What is dyscalculia? ›
Dyscalculia is a condition that affects the ability to acquire arithmetical skills. Dyscalculic learners may have difficulty understanding simple number concepts, lack an intuitive grasp of numbers, and have problems learning number facts and procedures.What is dyscalculia reading answers with explanation? ›
Dyscalculia is a term referring to a wide range of life-long learning disabilities involving math. There is no single form of math disability, and difficulties vary from person to person and affect people differently in school and throughout life.Why should we protect polar bears? ›
Importance of polar bears. Polar bears are at the top of the food chain and have an important role in the overall health of the marine environment. Over thousands of years, polar bears have also been an important part of the cultures and economies of Arctic peoples.
Poorly designed and constructed buildings use more energy, increasing the demand on energy production and contributing to global warming. Reducing energy use in buildings is one of the most important ways to reduce humans' overall environmental impact.Why boring is stimulating? ›
Psychologist Sandi Mann at the University of Central Lancashire, UK, goes further. 'All emotions are there for a reason, including boredom,' she says. Mann has found that being bored makes us more creative. 'We're all afraid of being bored but in actual fact it can lead to all kinds of amazing things,' she says.Is IELTS 7 hard to get? ›
It is not impossible but it takes work. More realistic students tend to be around Band 6.5 and want a Band 7, In this case, their weak areas are easily fixed and they tend to have good vocabulary and grammar overall.Is 6.25 considered as 6.5 in IELTS? ›
|Average of four components||6.25|
A decent overall score you can achieve in the IELTS exam is a score of 6 and higher. A band of 6.0 is considered competent, 7.0 is good and 8.0 and 9.0 of a very good and expert user respectively.Is IELTS 8 a good reading? ›
Band 8 – If you get a Band 8, IELTS considers you a 'very good' user of English. You may make a few mistakes when talking or writing about very unfamiliar situations, but overall, you have a very good grasp of the language. My best students normally reach this level.Has anyone got 9 IELTS? ›
Yes, getting an IELTS band score of 9 in the actual exam is very much possible. This is possible if you have met the expectations of the IELTS examiner and showcased the qualities of a competent user of the English language.How can I score 8 in IELTS? ›
- LISTENING. There are few points which can be kept in mind while taking up the listening test to achieve an 8 band score. ...
- DO NOT ALWAYS DEPEND ON TIPS AND TRICKS. ...
- LISTEN TO THE ENGLISH LANGUAGE EVERY DAY. ...
- LISTEN ACTIVELY. ...
- BUILD A STRATEGY. ...
- PRACTICE. ...
- READING. ...
- GOOD LEVEL OF READING SKILLS.
- Start reading in groups of 3 - 5 words or chunking.
- Do not reread the words.
- Skim during your first reading then scan when answering questions.
- Start improving your vocabulary to speed up comprehension.
- Practise reading different kinds of texts in English to develop the habit of reading quickly.
- Before you answer any question, read each question properly to make it easier to find answers later. ...
- Start with a cursory reading of the text to have a generic idea what it is about.
- Understand The Assessment Criteria. ...
- Focus on Your Grammar. ...
- Enhance Your Listening and Speaking Skills. ...
- Refine Your Reading. ...
- Prepare a Study Plan. ...
- Advance Your Vocabulary. ...
- Take Assistance from IELTS Experts. ...
- Practice a Lot.
When grain size varies, the streams of sand flow at varied speeds, producing a wider range of notes. When the grains of sand are all about the same size, the streams of sand within the avalanche move at more consistent speeds, causing the sound to narrow in on specific tones.How can I get 8.5 in ielts reading? ›
My 3 Step Tips for IELTS Band Score 8.5
– Go through the test format. – Spend some time and understand the question patterns in each segment. – Keep in mind the time limit for every segment. – Do an initial sample test (download from IELTS official website) just to see where you stand.
The difficulty of the IELTS Reading section comes from having to understand a large amount of text and accurately answer questions about what you read in a short amount of time. This is especially true for the Academic Reading portion of the test, as you'll be presented with more difficult text.How can I improve my Ielts score from 6.5 to 8? ›
- pay attention to ALL issues in the essay question.
- write about the issues rather than just the general topic.
- answer the essay question with relevant main points.
- plan your supporting points so they don't go off the topic.
- write over 250 words.
In order to get an 8 band score in listening and reading you need to get 89% of the marks. Since IELTS reading and listening have 40 questions each, in order to get band 8 you have to at least answer 36 questions of each.How do you get 9 bands listening? ›
To achieve a band score of 9 in IELTS listening you need to be practically perfect. As you know, the listening test involves answering 40 questions, 10 each on 4 listening sections. The test lasts around 30 minutes. You then have 10 minutes, in the end, to transfer all your answers to your answer sheet.Which book is best for IELTS reading? ›
- Barron's IELTS Superpack. ...
- The Official Cambridge Guide to IELTS. ...
- Cambridge IELTS 14 Academic Student's Book with Answers with Audio. ...
- Official IELTS Practice Materials. ...
- Road to IELTS.
It is not impossible but it takes work. More realistic students tend to be around Band 6.5 and want a Band 7, In this case, their weak areas are easily fixed and they tend to have good vocabulary and grammar overall.Which country accept IELTS 5.5 band for Masters? ›
Further, countries like New Zealand, Canada, Singapore, and Dubai includes colleges that accept 5.5 IELTS band score.
IELTS Band Scores.
|IELTS Band Score||Skill Level|
a hill of sand near a beach or in a desert. See also.